GLOBALSITE
       
  Referenciák
  Alagutak
  Általános szerkezetek
  Előregyártott szerkezetek
  Erőművek és közművek
  Gátak
  Hidak
  Miért a Xypex?
 
  Ipar
  Kikötői, tengeri szerkezetek
  Mezőgazdaság
  Szennyvízgyűjtés és -kezelés
  Vízkezelés
 
 

Miért a Xypex?

 
A Xypex egyedülálló kristályos technológiája vízzáróvá teszi és megvédi a hídszerkezetet a fagyás-olvadás ciklusok okozta káros hatásoktól, a kloridoktól és a szélsőséges hidrosztatikus nyomás okozta támadásoktól, még a legsúlyosabb környezeti feltételek esetén is.

 

 

» Megfelelni a kihívásoknak
» Szerkezetek - Problémák
» A végleges megoldás
» A megfelelő termékek
» A Xypex világszerte
» Töltse le PDF-ként

Szerkezetek - Problémák

A Xypex termékek kulcsszerepet töltenek be a beton vízzáróságának biztosításában még extrém hidrosztatikai nyomás esetén is. Az egyedülálló Xypex technológia az agresszív vegyi anyagok káros hatása valamint a repedések és munkahézaghibák okozta károk ellen is megvédi a betont.
    Vízáteresztő-képesség és korrózió
A hídszerkezetek vízszigetelésének elsődleges célja, hogy megakadályozza a víz betonba történő bejutását és megvédje a betonacélt a korrózió káros hatásaitól.

A beton természete és a kivitelezéssel összefüggő kérdések okán áteresztő-képességi problémákkal kell foglalkozni, melyek szintén lehetővé teszik a víz betonszerkezetbe való bejutását egészen a betonacélig, ahol oxigén jelenlétében idővel korróziót indítanak el.

Ezért kezelni kell a beton természetes porozitásából és a bedolgozási hiányosságokból eredő vízáteresztő-képességi problémákat is, mert lehetővé teszik a kloridok bejutását, szétterjedését és a betonacéllal történő érintkezését, ami egy elektrokémiai eljárás következtében terjeszkedő reakciót indít el és a beton károsodásához vezet.

   
    Repedések
A repedések a legnyilvánvalóbb helyek melyeken keresztül a víz és a káros vegyi anyagok bejuthatnak egy betonszerkezetbe. Ezek számos különböző módon keletkezhetnek, de a legáltalánosabb okai a száradási zsugorodás, hőtágulás, feszültség, süllyedés, plasztikus zsugorodás.

   
    Felületi károsodás
A beton hídszerkezetek felületi károsodását akár a korrózió és egyéb kémiai reakció vagy a fagyás/olvadás környezeti hatása okozta, ezek a roncsolódások tartósak, melyek a szerkezet élettartama alatt szükségessé váló felújításokat vonnak maguk után.

   
    Karbonátosodás
A levegőben lévő szén-dioxid reakcióba lép a betonban lévő kalcium-hidroxiddal, ekkor kalcium- karbonát keletkezik, amely csökkenti a beton lúgosságát és ezáltal a betonacél korrózióvédő hatását megszünteti.

   
    Szulfát szennyezés és alkáli-adalékanyag reakciók
Ahol szulfátok vannak jelen a vízben vagy a talaj szulfátot tartalmaz, a beton áteresztő-képessége és a víz jelenléte lehetővé teszi a szulfát ionok szerkezetbe való bejutást, ahol egy terjeszkedő reakciót indítanak el, felhasadásokat és rongálódást okozva ezzel a betonban. Hasonló következménnyel jár az ún. alkáli-adalékanyag reakció, mely során szintén a víz jelenléte engedi meg a lúgos cement és bizonyos adalék- anyagokban fellelhető szilikátok közötti reakciót.

   
    Következő oldal: A végleges megoldás
   
   
   
  Mentse a fájlokat és az erdőket!
Csak akkor nyomtasson,
ha valóban szükséges!
Felhasználási feltételek © Xypex Chemical Corporation © ASTOP Magyarország Kft. Kövessen minket a közösségi médiákban: