GLOBALSITE
       
  Dokumentumtár
  Média
  Publikációk (magyar)
  Publikációk (angol GLOBALSITE)
  Hírek (angol GLOBALSITE)
  Videók
  Szakirodalom
 
 

Xypex publikációk

 
   
  Publikációk
   
  A XYPEX-szel szigetelt betonszerkezetek teljes mértékben újrahasznosíthatóak

Világszerte növekvő figyelem irányul a fenntartható építkezés területére, ami a véges és fogyatkozó természetes nyersanyagforrások hatékonyabb felhasználását eredményezi. Mindez az újrahasznosítható vagy többször felhasználható termékek tervezésében is megtestesül, mellyel csökkenthetők a jövő nemzedékre háruló fenntartási nehézségek. Az Aqua Stop Concrete Kft. elkötelezett híve a zöld gondolkodásmódnak. Termékfejlesztéseink során arra törekszünk, hogy megfeleljünk a fenntartható fejlődés követelményeinek. A XYPEX termékek használatával Ön is hozzájárul környezete fenntarthatóságához.
Az energiahatékonyság, az anyagkiválasztás, az építési helyszín terhelésének minimalizálása és az illékony szerves vegyületek csökkenése - ezek a XYPEX "zöld" előnyei, melyet a XYPEX termékek biztosítanak az építőipar világának és a környezeti fenntarthatósági törekvések számára.

« A teljes cikk megtekintése
 
  Általános betonszerkezetek és alapozások szigetelése XYPEX kristályos technológiával

A betonszerkezetek és épületalapok szerkezeti integritását komolyan befolyásolja a hidrosztatikai nyomás, a talajvízszint, illetve egyes esetekben az árvízszint és a felszíni vízszivárgás. A nem megfelelő vízszigetelés, a repedések és a hibás szerkezeti illesztések azok a problémák, amelyek az alapzatokba szivárgó vizet és ezáltal a beton korrózióját eredményezik. Ha rosszul kezelik ezeket a problémákat, az a betonszerkezetek gyors állagromlásához vezet, ami költséges felújítást, jelentősen csökkenő hasznos élettartamot eredményez és idővel meggyengíti az épület szerkezetét.

« A teljes cikk megtekintése
 
  XYPEX kristályos technológia - megoldás a víztároló betonszerkezetek vízszigetelésére és javítására

Ivóvíz, ipari és kommunális szennyvíztároló betonszerkezetek szigetelése XYPEX kristályos technológiával.
A vízkezelő üzemek tartályainak és medencéinek szerkezeti sértetlensége teljes mértékben attól függ, milyen a betonacél korrózióvédelme, míg a szennyvízgyűjtő és tisztító műtárgyak két legfőbb általános problémája a mikrobáktól eredő korrózió és a vízszivárgás. Ha nem foglalkoznak velük vagy rosszul kezelik azokat, e problémák a betonszerkezetek gyors állagromlásához vezetnek, ami költséges felújítást és jelentősen csökkenő hasznos élettartamot eredményezhet.

« A teljes cikk megtekintése
 
  Látszóbetonok szigetelése

A mai modern építész- és mérnökgeneráció újra felfedezte a látszóbetont és egyre gyakrabban alkalmazza kész homlokzatfelületként.
Talán ennek is köszönhető, hogy a beton felületképzésének megítélése napjainkra sokat javult. A látszóbetonok tervezése egy teljesen új, komplex tervezői szemléletet igényel, hiszen már a tervezés fázisában szükséges foglalkozni olyan kivitelezési kérdésekkel, mint a felületkezelés, felületvédelem, szigetelés.
« A teljes cikk letöltése
 
  Betonszerkezetek szigetelése cementbázisú kristályosodó technológiával

A betonszerkezetek és épületalapok szerkezeti integritását komolyan befolyásolja a hidrosztatikai nyomás, a vízszivárgások, a talajvízszint illetve egyes esetekben az árvízszint és a felszíni vízszivárgás. A nem megfelelő vízszigetelés, a repedések és a hibás szerkezeti illesztések azok a problémák, amelyek az alapzatokba szivárgó vizet és ezáltal a beton korrózióját eredményezik. Ha rosszul kezelik ezeket a problémákat, az a betonszerkezetek gyors állagromlásához vezet, ami költséges felújítást, jelentősen csökkenő hasznos élettartamot eredményez és idővel meggyengíti az épület szerkezetét.
« A teljes cikk letöltése
 
 

Vízkezelő betonszerkezetek szigetelése kristályos technológiával

A vízkezelő üzemek betontartályainak és betonmedencéinek a szerkezeti integritását komolyan befolyásolja a hidrosztatikai nyomás és a vízszivárgás. A nem megfelelő vízszigetelés, a repedések és a hibás szerkezeti illesztések azok a problémák, amelyek a beton szerkezetébe szivárgó vizet és ezáltal a beton korrózióját eredményezik. Ha rosszul kezelik ezeket a problémákat, az a betonszerkezetek gyors állagromlásához vezet, ami költséges felújítást, jelentősen csökkenő hasznos élettartamot eredményez és idővel meggyengíti az épület szerkezetét.
« A teljes cikk letöltése

 
 

Betonszerkezetek szigetelése kristályosodó technológiával Xypex termékcsaláddal

A Xypex termékek a használatuk során kihasználva a beton természetes porozitását behatolnak azok pórusaiba és kapillárisaiba, ahol a Xypex alkotóelemei reakcióba lépnek a cementhidratáció melléktermékeivel és egy oldhatatlan kristályos szerkezetet alakítanak ki mélyen a beton belsejében. A beton vízzáróvá válik és megakadályozza a folyadékok és vegyszerek bármely irányból történ ő behatolását akár extrém hidrosztatikai nyomás alatt is. Nedvesség hatására a kristályosodás bármikor újra beindul, így a beton öngyógyító lesz.
« A teljes cikk letöltése