GLOBALSITE
       
  Termékek
  Kristályos technológia
  A Xypex előnyei
  Speciális bevonatok
  Betonadalékszerek
  Száraz szóróanyagok
  Javító és egyéb termékek
  Alkalmazás
  Garancia
 
 

A Xypex kristályos technológia

  Több mint 40 éve a Xypex Chemical Corporation vegyészei kifejlesztették ezt a technológiát, ami alapjaiban megváltoztatta a betonok vízszigeteléséről kialakított addigi szemléletet.
     
 
Videó: A Xypex működése
Xypex at work
Xypex at work
Mi is az a Xypex kristályos technológia?

A Xypex kristályos technológia kifejlesztése a beton kémiai és fizikai összetételének alapos ismeretén alapult. A beton porózus szerkezetű. A betonban a hajszálerek és kapillárisok összefüggő rendszere teszi lehetővé a víz és más folyadékok bejutását és áramlását. A Xypex kutatói kifejlesztették azt a kémiai kezelést, amivel kitölthetők ezek a hajszálerek és kapillárisok, továbbá megakadályozható a víz és más folyadékok behatolása. Diffúzió révén a Xypex termékek reaktív vegyi anyagai a vizet használják továbbító közegként, hogy eljussanak a beton legrejtettebb hajszálereibe. Ott egy kémiai reakció során a Xypex vegyületei kicsapódnak és a cementhidratációs melléktermékekkel reakcióba lépve egy új, nem oldódó kristályos szerkezetet hoznak létre, ami kitölti a kapillárisokat és a víz számára áthatolhatatlanná teszi a betont, még extrém hidrosztatikai nyomás esetén is.
A Xypex kristályos technológiát több ezer különféle vízszigetelési projekthez betervezik és használják világszerte, ami igazolja fejlesztési koncepciónk helyességét. A Xypex kristályos vízszigetelő technológia ötlete azért fejlődhetett ki, mert a Xypex vegyészei megkérdőjeleztek mindent, ami a beton körül ismert volt és megtalálták a módját, hogy azt jobbá tegyék. Ma mi folytatjuk ezt a hagyományt.
   
   
   
  Mentse a fájlokat és az erdőket!
Csak akkor nyomtasson,
ha valóban szükséges!
Felhasználási feltételek © Xypex Chemical Corporation © ASTOP Magyarország Kft. Kövessen minket a közösségi médiákban: