GLOBALSITE
       
  Xypex felhasználók
  Tervezők
  Kivitelezők
  Betongyártók
 
 

Xypex a betongyártóknak

  A Xypex adalékszerek alkalmazása egy olyan integrált értékelemző mérnöki hozzáállás része, mely a kulcsot jelentheti az ön piacának kiterjesztésére és ezáltal nyereségességének növelésére.
   
 

» Betonadalékszerek C-széria
» Alkalmazási vázlatrajzok
» Termékadatlapok
» Műszaki adatlapok
» Biztonsági adatlapok
» Teljesítmény nyilatkozatok
» Tanúsítványok, engedélyek
» Xypex alkalmazás
» Beépítési videó

A Xypex termékekkel és azok alkalmazásával kapcsolatos további információkért tanulmányozza a Gyakran ismételt kérdések menüben találhatókat.: Xypex GY.I.K.

1. Alkalmazható-e a Xypex betonadalékszer pernyét, mikro-szilikát vagy salakcementet tartalmazó betonhoz?

Válasz

Igen.
A Xypex betonadalékszerek hatékonyan alkalmazhatók az olyan modern betonmixekhez is, amelyekhez cementhelyettesítő anyagokat használnak, például pernyét, szilikaport és kohósalakot. Azok a vegyi reakciók, amelyek létrehozzák a kristályszerkezetet rendkívül összetettek. Xypex aktív vegyi összetevői nem csak a cementhidratációs folyamat melléktermékeivel például a kalcium-hidroxiddal, hanem a nem hidratált cementrészecskékkel, különböző fém-oxidokkal és ásványi sókkal is reakcióba lépnek, függetlenül a használt cement típusától. Konzultáljon munkatársainkkal az optimális betonösszetétel megtervezéséről.


2. Van-e bármilyen korlátozás, ami hatással van a Xypex betonadalékszer teljesítményére?

Válasz

Igen.
A Xypex betonadalékszerek használata megköveteli a beton minimum 10%-os portlandcement tartalmát. Természetesen az optimális hatékonysága számos tényezőtől függ még, mint például a beton vastagsága, a portlandcement tartalma, szilárdsági és repedéstágassági követelmények szempontjából is megfelelő vasalás, a beton bedolgozás minősége, a szerkezeti illesztések és munkahézagok tömítése, stb. Jellemzően a Xypex betonadalékszerek alkalmazása minimum 5 cm-es szerkezeti vastagságot és C20/25-ös anyagminőségű betont igényel.


3. Mi a különbség a Xypex C-széria betonadalékszerek között?

Válasz

A Xypex C-500 betonadalékszert az olyan modern betonokhoz ajánljuk, amelyek pernye és salak adalékanyagokat tartalmaznak. A Xypex C-500 betonadalékszer nem változtat a beton kötési idején.
A Xypex C-1000 betonadalékszert a leggyakrabban alkalmazott portlandcementben gazdag betonhoz ajánljuk, ahol enyhe, 2-3 órás kötéskésleltetés szükséges.
A Xypex C-2000 betonadalékszert olyan projektekhez ajánljuk, ahol a magas környezeti hőmérséklet vagy a hosszú szállítás idő miatt 4-6 óra kötéskésleltetés szükséges.


4. Megváltozik-e a beton kötési ideje és a nyomószilárdsága a Xypex betonadalékszerek használatával?

Válasz

A beton kötési idejére hatással van az alkotóelemek fizikai és kémiai összetétele, a beton hőmérséklete és az éghajlati viszonyok. A Xypex betonadalékszerek használatakor meghatározott idejű kötéskésleltetés történhet. Mértéke függ a tervezett betonminőségtől, a Xypex betonadalékszer fajtájától és adagolási arányától. A Xypex adalékszer alkalmazása magasabb szilárdságú betont eredményez.
Javasoljuk, hogy nagy tömegű felhasználás előtt végezzen próbakeverést és alkalmassági vizsgálatot a beton kötési idejének és szilárdságának meghatározására a tervezett betonkeverék-összetétellel az adott projekt-kondícióknak megfelelően. A próbakeveréshez ingyenesen biztosítunk termékmintát. Az ön projektjéhez legmegfelelőbb adalékszer kiválasztása kérdésében konzultáljon munkatársainkkal.


5. Kapható-e a Xypex betonadalékszer oldódó zacskókban?

Válasz

Igen.
Néhány éve már nálunk is kapható oldódó zacskókban a Xypex betonadalékszer. Ez az oldható zacskó kényelmes, könnyű, pormentes módszer a Xypex adalékszerek betonhoz történő keverésének. Nagyobb projektekhez a tervezett betonminőség ismeretében egyedileg történik a gyártás. Ilyenkor egy zacskó mérete megfelel az egy vagy két m³ betonhoz szükséges dózisnak.


6. Mi a Xypex betonadalékszerek ajánlott adagolási aránya?

Válasz

A Xypex betonadalékszerek adagolása a beton cementtartalmától függ, általában annak 1-1,5%-a, de minimum 0,8%, maximum 2%. A megfelelő adagolási arány meghatározása érdekében, kérjük lépjen kapcsolatba munkatársainkkal.


7. Mikor adjuk a Xypex-et a betonhoz?

Válasz

A Xypex betonadalékszert a beton keveréskor adja a betonhoz. Ez történhet száraz keveréssel, amikor a beton száraz összetevőivel együtt adagolja, de történhet nedves keveréssel is, amikor a Xypex betonadalékszert vízzel összekeverve, pép formában keverje a betonhoz.


8.Melyek a Xypex legfontosabb előnyei a betongyártók szempontjából?

Válasz
  • Az ön igényeire szabott technikai támogatás
  • Maximalizálja az ön fajlagos profitját
  • Márkás vízzáró betonterméket állíthat elő

A Xypex adalékszerek egyedi tulajdonságainak köszönhetően alkalmazásuk lehetővé teszi a beton vízzáróságának és védelmének biztosítását, valamint ahogy azt kiöntötték, az első pillanattól kezdve növeli a tartósságát. A Xypex adalékszerek alkalmazása hozzájárul a költségek kézben tartásához is. Felgyorsul a kivitelezés üteme, a hagyományos betonszigetelési eljárásoknál felmerülő kivitelezési idő szükséglet és munkaerőköltség kiküszöbölésével további megtakarítás realizálható.


9. Használható-e a Xypex betonadalékszer egyéb adalékszerekkel együtt, mint például vízredukáló, folyósító vagy légbuborékképző adalékszerek?

Válasz

Igen.
A Xypex betonadalékszerek jól használhatók a különféle egyéb betonadalékszerekkel együtt. Azonban meg kell jegyezni, hogy egyes Xypex betonadalékszerek alkalmazása kitolhatja a kötésidőt, amit figyelembe kell venni az egyéb kötéskésleltetők adagolásakor. Konzultáljon munkatársainkkal a megfelelő Xypex betonadalékszer és adagolási arány használatáról.


   
   
   
  Mentse a fájlokat és az erdőket!
Csak akkor nyomtasson,
ha valóban szükséges!
Felhasználási feltételek © Xypex Chemical Corporation © ASTOP Magyarország Kft. Kövessen minket a közösségi médiákban: