GLOBALSITE
       
  Xypex felhasználók
  Tervezők
  Kivitelezők
  Betongyártók
 
 

Xypex a tervezőknek

  A Xypex-nek a betonszigetelési projektekben nyújtott előnyei már az építészeti tervezésnek is szerves részét képezik világszerte. Ezen felül a Xypex a szerkezettervezés üzleti érdekeit és igényeit is érti és érzékeli – megbízható partnerként működik együtt a betonipar szereplőivel a még hatékonyabb beton konstrukciót elősegítve ezzel.
   
 

» Alkalmazási vázlatrajzok
» Termékadatlapok
» Műszaki adatlapok
» Teljesítmény nyilatkozatok
» Tanúsítványok, engedélyek
» Referenciák

A Xypex termékekkel és azok alkalmazásával kapcsolatos további információkért tanulmányozza a Gyakran ismételt kérdések menüben találhatókat. Xypex GY.I.K.

1. Hogyan növeli a Xypex a beton tartósságát?

Válasz

A Xypex befolyásolja a beton folyadékáteresztő képességét, mely kulcsfontosságú kérdés a tartósság növelése, a hosszútávú szerkezeti integritás, a védekezőképesség és az esztétikai minőség biztosítása szempontjából. Az agresszív vegyi anyagok behatolásának megelőzésével a Xypex C-széria betonadalékszerei segítenek a szulfát szennyezés, a szivárgások, az alkáli-adalékanyag reakciók, a karbonátosodás és a kloridos korrózió problémáinak kezelésében.


2. Vajon a Xypex tervezőbarát?

Válasz

Igen.
Nincsenek a Xypex-nek a betontervezésre nézve külön figyelembe veendő „mellékhatásai”.
Adalékszerként alkalmazva a Xypex nincs káros hatással a beton nyomószilárdságára, a konzisztenciájára, a légáteresztő képességére vagy a bedolgozhatóságára. A Xypex adalékszerekkel kevert betont a szokásos eljárásoknak megfelelően kell kezelni, kiönteni, simítani és utókezelni. Más szóval a Xypex-es beton is beton.
Bevonatként alkalmazva a Xypex normál esetben szürke, cementes felületet eredményez, illetve elérhető még „White” megnevezéssel fehér színű kivitelben is.


3. Melyek a Xypex legfontosabb előnyei az építész tervezők szempontjából?

Válasz
  • Nagyobb tervezési szabadságot ad
  • Előnyt jelent az épület/szerkezet LEED minősítésében
  • Segít a projektet időtervezeten és költségvetésen belül tartani

A beton funkcióban és formában a legerősebb elemek egyike – egy kulcs, egyetemes építőelem, mely sokoldalúságára a világban szükség van. A Xypex betonszigetelési projektekben nyújtott előnyei az építészeti tervezés szerves részét képezik világszerte. Azok az építészek, akik a Xypex használatát írják elő a terveikben, jól tudják, hogy a betont ezzel még értékesebbé teszik.


4. Melyek a Xypex legfontosabb előnyei a szerkezettervezők szempontjából?

Válasz
  • Világszerte igazolt technológia
  • Független tesztek és tanúsítványok
  • Technikai támogatás – mindig, mindenhol

A Xypex betonszigetelő termékcsalád már több mint 40 éve a szerkezettervezés integrált része világszerte. A bizonyítottan kivételes tulajdonságokkal rendelkező Xypex termékek betervezésével magas bizalmat nyer munkájának.


5. Használható-e a Xypex betonszerkezetek felújításához?

Válasz

A Xypex termékek új és meglévő (felújításra és javításra szoruló) betonszerkezetek kezelésére egyaránt alkalmasak. A felújítás területén, mely magában foglalja a repedésjavításokat, a mállások és felpattogzások javítását, valamint a felületek védelmét és helyreállítását, a Xypex tipikus felhasználási formája a speciális bevonati rendszere. A Xypex termékek betonjavítási alkalmazását bemutató vázlatrajzaink széles körben elérhetőek. Ezek a rajzok olyan tipikus esetekhez nyújtanak megoldást, mint a csőáttörések tömítése, szerkezeti kapcsolatok kialakítása, repedésjavítások és utólagos bevonati szigetelések kialakítása.


6. Hogyan képes a Xypex megvédeni és növelni a beton minőségét?

Válasz

A Xypex ellenáll az agresszív vegyi hatásoknak
Az agresszív vegyi anyagok behatolását meggátolva a Xypex védelmet nyújt a szulfátszennyezéssel, az oldószerekkel, az alkáli-adalékanyag reakciókkal, a karbonátosodással és a korrózióval szemben. Mivel a Xypex pH specifikus, megvédi a betont a vegyi anyagok széles körétől, aminek a pH értéke állandó érintkezésnél pH = 3 – 11, illetve periodikus érintkezésnél pH = 2 – 12 között van

Xypex ellenáll az extrém hidrosztatikai nyomásnak
A Xypex termékek használata nem függ a beton felszíni adhéziójától (tapadásától), mivel a kristályosodás által a betonszerkezet szerves részévé válnak, ezért képesek ellenállni az extrém hidrosztatikai nyomásnak a beton pozitív és negatív oldalán is.

Xypex véd a fagyás/olvadás ciklusok káros hatásai ellen
Azáltal, hogy meggátolja a víz behatolását a betonba, a Xypex megvédi a betont a fagyás-olvadás ciklusok károsító hatásaitól.

Xypex kloridokkal szembeni védelmet nyújt tengeri körülmények között
A Xypex kristályos technológia meggátolja a víz, a sós oldatok és a legtöbb agresszív vegyi anyag behatolását a betonba mind új betonszerkezet építése esetén, mind pedig felújításban való alkalmazásával. A Xypex meghagyja a beton lélegzőképességét, így a benne lévő nedvesség ki tud párologni, de a további oldatok behatolását már nem teszi lehetővé.

A Xypex megvédi a betonacélt
Azáltal, hogy meggátolja a víz, a sós víz, a szennyvíz és a legtöbb vegyi anyag behatolását a betonba, védelmet nyújt a beton és a betonacél számára az oxidációval és a korrózióval szemben.


7. Mi is az a Xypex értékteremtés?

Válasz

A Xypex betonszigetelő és védelmi rendszer termékcsaládjába tartoznak a betonadalékszerek, a speciális bevonatok, a száraz szóróanyagok és a betonjavító anyagok. Ez a teljes rendszer a termékek felhasználásának olyan rugalmasságát biztosítja, mely elengedhetetlen az ún. értékelemzés módszerében rejlő teljes potenciál kiaknázásához és a leginkább megfelelő és költséghatékony megoldások megvalósításához a betonok vízzáróságának stratégiai kérdéskörében.

Jobb projektellenőrzés
A Xypex adalékszerek alkalmazásával a beton vízzáróvá tétele és kiöntése gyakorlatilag egy időben valósul meg. Ez pedig a mérnökök és kivitelezők számára a vízszigetelés kivitelezési ütemtervének könnyebb ellenőrzési/irányítási lehetőségét eredményezi.

Jobb költségellenőrzés
A kivitelezési ütemterv gyorsításával és a helyszíni munkaerőigény és szakmunka szükséglet redukálásával költségmegtakarítás érhető el. Ezért a Xypex adalékszerek alkalmazása a hagyományos vízszigetelő módszerekkel szemben költséghatékonyabb.

Klímaszabályozás
Legyen akár forró, hideg, nedves vagy száraz az uralkodó időjárás, ez nem befolyásolja a Xypex betonadalékszerek alkalmazhatóságát. Már a keverékben van. Jobb kontrollálhatóság. Jobb megoldás.


8. Mi is a valódi integrált vízszigtelés?

Válasz

A Xypex betonadalékszerek olyan speciális termékek, melyeket keverés közben adagolnak a betonhoz. Más módszereket felülmúló teljesítményét annak köszönheti, hogy a kristályosodás következtében valóban a teljes betonmátrix integrált részévé válik. Kihasználva ezt a világhírű kristályos technológiáját, a Xypex adalékszerek kitöltik azokat a pórusokat és kapilláris rendszereket, melyeken keresztül a víz és az agresszív vegyi anyagok – végzetes fenyegetést jelentve ezzel a betonszerkezetek hosszú távú integritására nézve – be tudnak hatolni a betonba.


   
   
   
  Mentse a fájlokat és az erdőket!
Csak akkor nyomtasson,
ha valóban szükséges!
Felhasználási feltételek © Xypex Chemical Corporation © ASTOP Magyarország Kft. Kövessen minket a közösségi médiákban: