GLOBALSITE
       
  Referenciák
  Alagutak
  Általános szerkezetek
  Miért a Xypex?
  Referenciák
  Előregyártott szerkezetek
  Erőművek és közművek
  Gátak
  Hidak
  Ipar
  Kikötői, tengeri szerkezetek
  Mezőgazdaság
  Szennyvízgyűjtés és -kezelés
  Vízkezelés
 
 

Általános szerkezetek, alapozások

 
A Xypex vízszigetelés leggyakrabban a talajszint alatt történik. A Xypex kristályos technológia ellenáll a hidrosztatikai nyomásnak, megvédi a betonacélt a korróziótól és a betont a szulfát támadástól.
   
  Referencia lista
 

Bécsi Corner Irodaház, mélygarázs

Budapest

Új építés – A mélygarázs vízszigetelése Xypex adalékszerrel készült betonnal történt, mely lehetővé tette a víz, az olaj és a jégtelenítő sózás káros hatásainak kiküszöbölését, hozzájárulva ezzel a mélygarázs szerkezeti integritásának növeléséhez.

 
  BC 140 Irodaház, mélygarázs

Budapest

Javítás – Az irodaház mélygarázsának födém lemeze állandó vízterhelésnek volt kitéve a fölötte lévő kert miatt. A födém repedésein és a csőáttörések környékén átszivárgó vizet Xypex Patch'n Plug használatával sikerült megfékezni, majd a födém garázs felőli (negatív) oldala egy réteg Xypex Concentrate speciális bevonatszigetelést kapott. Korábban más termékekkel hiába próbálkoztak, a Xypex kristályos bevonó és javítóanyagokkal viszont sikerült megállítani a szivárgó vizet. Ennek köszönhetően a tűzivíz medence utólagos szigeteléséhez is a Xypex Concentrate speciális bevonóanyagunkat választotta a kivitelező.

 
  Budapesti Corvinus Egyetem, Sóház épület, pince

Budapest

Felújítás – A pince alaplemez utólagos vízszigetelése Xypex Concentrate speciális bevonattal készült. A szigetelés óta több mint tíz év telt el és ahogy az a második képen látszik – a Duna közelsége és a környező építkezések ellenére – a Xypex azóta is hibátlanul teszi a dolgát.

 
  Harangláb

Budapest

Új építés – E budafoki látszóbeton harangláb vízszigetelését, betonkorrózió és UV sugárzás elleni, továbbá a fagyás-olvadás ciklusok okozta káros hatások elleni védelmét oly módon kellett megoldani, hogy az a beton esztétikai megjelenését ne változtassa meg. Ezért az utólagos szigetelések helyett az építés helyszínén, közvetlenül az öntés előtt kevertek Xypex adalékszert a betonhoz.

 
  M4 metró, Gellért tér, biztonsági kijárat és lift

Budapest

Új építés – A biztonsági lépcsőkijárat és liftház látszóbeton szerkezeteinek (oldalfal és födém) helyszíni szigetelése Xypex betonadalékszer használatával történt, mely lehetővé tette az időjárás és a jégtelenítő sózás káros hatásainak kiküszöbölését és nagyban hozzájárult a látszóbeton szerkezetek élettartam növeléséhez.

 
  Rác fürdő, medencék

Budapest

Új építés – A fürdő korábban épült része műemléki védettség alatt áll. Nem lehetett bárhogy hozzányúlni. Voltak helyek, ahol egyszerűen nem lehetett több a medencék falvastagsága 18 cm-nél. Ehhez a falvastagsághoz biztosítani kellett a megfelelő vízszigetelést. A Xypex betonadalékszer alkalmazása lehetővé tette a medencék falvastagságának csökkentését a statikailag megengedett minimális értékre úgy, hogy az megfeleljen a vízzárósági követelményeknek is. A 13 új építésű medence mellett a zöldtetők vízszigetelése is Xypex betonadalékszerek használatával, a beton öntésekor történt.

 
  Általános szerkezetek, alapozások

További referenciák világszerte
 
   
   
   
  Mentse a fájlokat és az erdőket!
Csak akkor nyomtasson,
ha valóban szükséges!
Felhasználási feltételek © Xypex Chemical Corporation © ASTOP Magyarország Kft. Kövessen minket a közösségi médiákban: